KUNNOSSA METSÄLLE

 

”Aseiden valmistajat kehittävät jatkuvasti tuotteitaan kevyemmiksi ja tarkemmiksi. Huonoa laukausta ei enää voi laittaa heikkolaatuisen patruunan piikkiin. Vaatteet eivät enää ole este metsänautinnolle. Onko onnistuneen suorituksen heikoin lenkki itse metsästäjä?”

Tähän teemaan paneuduttiin kevään 2007 aikana järjestetyissä kunnossa metsälle teemapäivissä. Tapahtumat järjestettiin yhteistyössä Rovaniemen kaupungin ja yhteistyökumppaneiden kanssa; Muurolassa, Meltauksessa ja Pahkamaalla. Kolme tapahtumaa keräsi yhteensä noin 300 metsästyksen harrastajaa ja asiasta kiinnostunutta. Tilaisuuksissa sai tietoja aseista, ammuksista sekä keinoista millä omaa jahtikuntoa voi yksinkertaisesti kohottaa.  Hyvässä kunnossa saa hienosta harrastuksesta suuremman nautinnon.

Hyvän kunnon perusta on säännöllinen liikunta myös muuna kuin jahtikautena ja painon hallinta. Säännöllinen liikunta edellyttää päivittäistä vähintään puolen tunnin reipasta kävelyä, joka voi kertyä työmatkoista tai esimerkiksi kauppa- ja asiointimatkoista. Lisäksi olisi hyvä saada 3 kertaa viikossa tehokkaampaa liikuntaa: sauvakävelyä, uintia, hiihtoa, lihas- ja tasapainoharjoituksia.

Usein metsästäjät liikkuvat pyyntiaikana kovasti, mutta osalla liikunta jää liian vähäiseksi muuna aikana. Tärkeää on muistaa siis kunnon ylläpito muulloinkin kuin syksyn pyyntikauden aikana voidakseen täysipainoisesti nauttia metsästyksestä.

Tapahtumia on tarkoitus jatkaa vuonna 2008 kiinnostuksesta riippuen. Tavoitteena on pitää tapahtumat neljässä kylässä. Lisäksi kannattaa osallistua helmikuussa kaupungin ja kansanterveysjärjestöjen yhteistilaisuuteen, jossa on mahdollisuus saada lisätietoja oman terveytensä ylläpitämisestä ja samalla testata perusasioita.

Rovaniemi 10.12.2007

Yhteistyöterveisin ja Hyvää Joulua toivottaen!

Markku Oinaala                        Jaakko Leinonen